Dyrk ertespirer på en, to, tre!
Spis friske, sunne spirer rett fra vinduskarmen på brødskiva hver dag. Erteskudd sår du på en, to, tre!
Ertespirer er sunne og nydelige på smak, og superenkelt å dyrke!
Du trenger godt fuktet jord, ca 5 cm, i en (brukt) plastboks med hull. Sett et brett under, for å unngå jordsøl og vann. Du kan bruke tørkede erter fra matbutikk, eller fra frøforhandler. Bløtlegg dem gjerne først, men det er ikke nødvendig.
Erter tett i tett
Legg ertene tett, men unngå overlapp. Trekk over plast og sett i vinduskarmen i romtemperatur. Vann, men ikke drukne ertene!
Litt om gangen
Du kan høste to ganger før du må så på nytt. Ikke så for mye på en gang. Spirene smaker best når de er små. Så heller med jevne mellomrom så du har til salaten, garnityret og brødskiva.