Ertespirer mot hvit bakgrunn på et speil.
Sunne, velsmakende ertespirer kan du dyrke hele året. Litt om gangen, de er best ferske og kommer raskt.

Dyrk ertespirer på en, to, tre!

Spis friske, sunne spirer rett fra vinduskarmen på brødskiva hver dag. Erteskudd sår du på en, to, tre!

Publisert Sist oppdatert

Ertespirer er sunne og nydelige på smak, og superenkelt å dyrke!

Du trenger godt fuktet jord, ca 5 cm, i en (brukt) plastboks med hull. Sett et brett under, for å unngå jordsøl og vann. Du kan bruke tørkede erter fra matbutikk, eller fra frøforhandler. Bløtlegg dem gjerne først, men det er ikke nødvendig.

Ertespirer mot veit bakgrunn på et speil.
Ertespirer mot veit bakgrunn på et speil.

Erter tett i tett

Legg ertene tett, men unngå overlapp. Trekk over plast og sett i vinduskarmen i romtemperatur. Vann, men ikke drukne ertene!

Sunne ertespirer klippet raust oppå et knekkebrød med smøreost.
Sunne ertespirer klippet raust oppå et knekkebrød med smøreost.

Litt om gangen

Du kan høste to ganger før du må så på nytt. Ikke så for mye på en gang. Spirene smaker best når de er små. Så heller med jevne mellomrom så du har til salaten, garnityret og brødskiva.

Tips! Erter er lett å så for små barnehender, og spirer raskt! Fin aktivitet for den som er liten, og bittelitt utålmodig.

Powered by Labrador CMS