En hånd som holder en kjempestor, forvokst squash.
En rugg av en squash som er blitt litt treen og vel fast i fisken. Kan den brukes til matlaging likevel? Så klart!

Svær squash til lasagne

I ferien hadde squashen løpt løpsk. Svære, forvokste grønnsaker er ikke de beste på smak, men i lasagnen ble det orden på (grønn)sakene.

Publisert Sist oppdatert

Har du forsøkt å dyrke squash? Det blir fort mye grøde. Og tiden fra passe store grønnsaker, til litt for store, kan gå fort. Men, ikke fortvil. Denne digre, kortreiste squashen ble vegetarlasagne og deilig middag for to store og to små.

Slik gjorde familien det

Først skrellet de squashen og høvlet den i tynne skiver med ostehøvel.

Tomatsausen ble til av det man fant i skap og kjøleskap:

  • 2 tomatbokser
  • diverse linser og bønner
  • gulrot
  • chili
  • litt av midten på squashen, med frøene i, ble delt i terninger

Til ostesausen:

  • creme fraiche
  • fetaost

Til slutt, revet gulost på toppen. Steketid ca. 30 minutter

Les også: Dyrk squash rett i komposten.

En hånd som skjærer en stor slash i skiver med ostehøvel.
Ostehøvelen er grei å benytte når squashen skal høvles i tynne skiver.
Tomatsaus med masse grønnsaker i en blank, ildfast form.
Start med å legge i tomatsausen i bunnen av en smurt form.
Craime fraiche fordeles med skje utover et lag med squash-skiver.
Så et lag med høvlet squash, med creme fraiche og fetaost smurt over. Forsett slik, lag på lag, til sausen er brukt opp. Avslutt med revet ost på toppen.
Nystekt squash-lasagna rett fra ovnen.
Så var familiens middag klar. Fuktig, men veldig god. Squash inneholder mye vann, selv den som er blitt svær og treen.

Maritas squash-suppe, laget av like slike store squash:

  • 1 stor (eller 2 normale) squash i biter
  • 5 dl vann og 2 terninger hønsebuljong kokes til squashen er mør
  • Kjøres glatt med stavmikser
  • Smakes til med pepper, muskatnøtt og evt salt.
  • Legeres med fløte/smør/egg etter ønske.
Powered by Labrador CMS